top of page
Search
  • marianne2161

De grote, boze online wereld

Zijn we niet allemaal een beetje boos? Boos, maar tegelijkertijd zijn we ook allemaal afhankelijk van de online wereld. Want zeg eens eerlijk. We kopen allemaal wel eens wat online, toch? Waarom zijn we dan boos? Waarom blijven we boos? Waarom maken we geen gebruik van iets wat we toch niet kunnen wegtoveren?


Mijn ouders, de lieve buurvrouw, de gedreven slager om de hoek, de floormanager van een grote modeketen, de altijd correcte nieuwslezer, de ambachtelijke schoenmaker en die aardige dame met die leuke boetiek, allemaal zijn ze het eens: de grote, boze online wereld maakt de retail kapot. Het komt door Bol.com, Amazon en AliExpress dat de lokale winkeliers weinig tot geen bestaansrecht meer hebben. Maar klopt dat wel?


Om eerlijk te zijn heb ik daar mijn twijfels bij. Het is heel gemakkelijk om anderen verantwoordelijk te houden voor acties die je zelf niet neemt. Overleven en aanpassen kan alleen door te blijven bewegen, buigen, veranderen en flexibel te zijn. En ja, dat is een enorme uitdaging! Toch ben ik er heilig van overtuigd dat je met de juiste inspanning en motivatie het stuur de goede richting in krijgt.


De grote, boze online wereld biedt gemak en oneindige opties. Want met zoveel mensen zijn er ontelbare wensen. Toch kun je iets vinden in de fysieke winkels wat je online niet krijgt: advies, kennis en kunde, een luisterend oor, oprechte interesse en bovenal een glimlach.


Gelukkig zie ik tal van zaken, groot en klein, die het prima redden. Met of zonder die grote, boze online wereld. Dit zijn de ondernemers die creatief zijn en gebruik maken van deze wereld. Zeg eens, ben je al op bezoek geweest in deze wereld? Echt goed op bezoek? Pak je koffers en ontdek de grote, boze online wereld. Vind de plekken die voor jou fijn zijn en bedenk hoe je dat mee naar huis kunt nemen. Draai daarmee je stuur in de juiste richting.


Ik neem je graag mee op reis naar de grote, boze online wereld. Onderweg staan we stil bij hoe je die brede glimlach op het gezicht van zowel je personeel als je gast kunt krijgen en hoe je technologie en veranderingen voor je kunt laten werken.


Ga je mee?

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page